Aangescherpte corona maatregelen, bijeenkomsten tot 1 juni verboden, forse boetes bij overtreding

Normal corona

Alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden en het kabinet gaat hier ook strenger op toezien. Bij overtreding kunnen er forse boetes gegeven worden.

Deze aangescherpte maatregelen maakte het kabinet maandag bekend in een persconferentie. Er zijn verder geen nieuwe maatregelen.

De ondergrens van maximaal honderd man bij evenementen en bijeenkomsten is weggehaald en het verbod geldt nu dus voor alle bijeenkomsten. Wanneer er niet aan het verbod gehouden wordt zullen er voor Nederlandse begrippen forse boetes uitgedeelt worden, aldus minister Ferd Grapperhaus. Voor particulieren kan de boete oplopen tot 400 euro en bij bedrijven tot 4.000 euro.

"Houd je aan de 1,5 meter afstand. Doe je dat niet, dan gaan we handhaven vanaf drie personen", maakt premier Rutte bekend. Hij herhaald hoe belangrijk het is dat iedereen zich aan de maatregelen houd, ook de 1,5 meter afstand.

Dit artikel verscheen eerst op Nederland Actueel

Adverteren op SchiermonnikoogActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op SchiermonnikoogActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Schiermonnikoog
22:23

17° C

Bewolkt

1.03 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief